کاربرد التراسونیک در صنایع غذایی
یکی از فناوریهای غیرحرارتی که میتوان از آن استفاده کرد، اولتراسونیک است که تأثیر ناچیزی بر ارزش غذایی محصولات غذایی نشان داده است. هدف تولید مواد غذایی با کیفیت بالا است.
دو نوع دارد؛
فرکانس بالا توان کم: برای ارزیابی کیفیت غیر مخرب خصوصیات فیزیکوشیمیایی محصولات غذایی در طول پردازش و ذخیره سازی استفاده می شود.
فرکانس کم توان بالا: برای بهبود خواص فیزیکوشیمیایی فرآورده های غذایی و فرآوری مانند رطوبت، عملیات هیدروترمال، استخراج، خشک کردن، انجماد و غیرفعال کردن میکروارگانیسم های محصولات غذایی استفاده می شود.
اولتراسونیک برای غیرفعال کردن یا فعال سازی آنزیم ها، همگن سازی، پراکندگی، تثبیت، تبلور و انحلال، امولسیون سازی، هیدروژناسیون، نگهداری، رسیدن، اکسیداسیون، گاززدایی و غیره استفاده می شود.
صنعت گوشت: از آن برای اندازه گیری ضخامت لایه چربی حیوانات زنده برای پیش بینی صفات لاشه استفاده می شود که برای بهبود کیفیت شیر همگن استفاده می شود. کنترل آفات، می تواند محصولات غذایی را حفظ و پاستوریزه کند.
هموژنایزر التراسونیک برای پاستوریزه مواد غذایی
هموژنایزر التراسونیک برای پاستوریزه شیر
کاربردهای اولتراسونیک با شدت کم: ارسال امواج از طریق یک محیط بدون ایجاد تغییرات دائمی الکتریکی، شیمیایی یا فیزیکی در محصولات غذایی.
هنگامی که امواج از محیط عبور می کنند، ذرات در محیط به طور مکانیکی در پاسخ به شدت کم نوسان می کنند و هنگامی که متوقف می شود، ذرات در معرض به سادگی به موقعیت تعادل خود باز می گردند. بعداً می توان فاصله و خواص فیزیکوشیمیایی محیط را محاسبه کرد. برای جلوگیری از آسیب به بافت گیاه از فرکانس 1 مگاهرتز در شدت کم استفاده می کنیم. کاربردهای غیرمستقیم مانند اولتراسونیک در مرطوب کننده ها یا دستگاه های مه پاش که در مرطوب سازی یا هیدراتاسیون سبزیجات و میوه ها و گوشت در سردخانه ها برای بهبود کیفیت و کاهش وزن استفاده می شود و بسته به ارتعاشات و آب روی مبدل پیزوالکتریک ایجاد می کنیم. کاویتاسیون و در نتیجه مه ایجاد می کنیم. با استفاده از تکنیکهای فرکانس بالا، میتوانیم میوههایی را که در هر زمان یا زمانی که رسیده است دور ریخته میشوند و زمان برداشتن بلوغ میوه یا شکل آب آن با تمام ترکیبات دیگر شناسایی میشود.
کاربردهای اولتراسونیک با شدت بالا: در هنگام خشک کردن مواد غذایی مانند برش های سیب بدون کاهش کیفیت که منجر به تسریع زمان، کاهش مصرف انرژی و افزایش تولید می شود، استفاده کنید. همچنین برای کنترل توزیع اندازه بلورهای یخ در فرآیند دمای پایین و کاربردهای مرتبط مانند ذوب، انجماد، شتاب سرعت انجماد، و اطمینان از کیفیت مواد غذایی منجمد برای نگهداری برای هر نوع محصول به طور کلی استفاده می شود.
کاربردهای کاویتاسیون: این در بسیاری از موقعیتها مانند آب جوش اتفاق میافتد، اما میتواند به دلیل انرژی بالای مافوق صوت، با در نظر گرفتن حرکت صدا در حجم کمی از مایع، اتفاق بیفتد. توضیح کامل در یادداشت های تمیز کننده اولتراسونیک من ذکر شده است.
در برخی شرایط ما نیاز به غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها برای کمک به حفظ غذا یا محصول داریم، در نتیجه از کاویتاسیون استفاده می کنیم که باعث این غیرفعال شدن می شود. کاویتاسیون باعث فرسایش می شود که می تواند به محصول آسیب برساند، اما می تواند مفید نیز باشد، به عنوان مثال انتشار ترکیبات غذایی و روغن هایی که عمدتاً استفاده می شوند، به حفظ محصولات لبنی کمک می کنم.
درمان اولتراسونیک با شدت بالا یک فناوری امیدوارکننده برای تولید نوشیدنی های لبنی پروبیوتیک است زیرا باعث بهبود پایداری جنبشی، کاهش قوام و ویسکوزیته، اجتناب از جداسازی فاز، اختلال در سلول های میوه و شیر و کاهش اندازه ذرات می شود. با این حال مطالعات بیشتر در مورد خواص تغذیه ای آن قبل از بازاریابی مورد ارزیابی قرار گرفت. اولتراسونیک را می توان در دماهای پایین تر برای حفظ مواد فعال زیستی و جلوگیری از فساد استفاده کرد.